top of page

Bendruomenės diena ,,Šimtmečio kermošius“

Šeštadienį, kovo 10 d., Velžio gimnazijoje nuo pat ryto šurmuliavo gausybė mokinių, jų tėvelių, mokytojų ir svečių. Bendruomenė susirinko į „Šimtmečio kermošių“ kitų pažiūrėti, savęs parodyti, mugėje lauktuvių nusipirkti ir šiaip pasilinksminti ar prie didžiulio laužo pasišildyti.

Jau nuo 9 val. kabinetuose vyko individualūs mokytojų ir tėvelių pokalbiai mokinių ugdymosi ir kt. klausimais. 10 val. tėveliai ir svečiai buvo pakviesti į aktų salę paminėti Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos. Gimnazijos mokiniai jiems parodė Lietuvos 100-mečiui sukurtą teatralizuotą kompoziciją „Tarpukario paveikslai“.

Daugiausiai visų dėmesio sulaukė gimnazijos koridoriuose šurmuliuojanti gausi, spalvinga, kvapni mugė. Naminiais skanėstais daugiausiai prekiavo mažieji, suaugusieji siūlė „rimtų“ prekių – tautodailės dirbinių, rankų darbo papuošalų, tekstilės grožybių, mezginių ir kitokių mielų daiktelių.

Vyresni mokiniai stengėsi šventės dalyvius užimti įvairiomis interaktyviomis veiklomis. 6a kl. visus vaišino vaistažolių arbatomis ir pasakojo apie jų naudą sveikatai, 6b kl. kvietė į Grožio kambarį pasidaryti šukuosenos, tatiuiruotės, nusilakuoti nagučių. 7a kl. siūlė Proto terapiją – žaidimą šachmatais, 7b kl. kvietė į Šaradų kambarį, 8a kl. siūlė parungtyniauti žaidžiant stalo žaidimus. Na, o gausiausiai lankoma buvo 8b kl. Sveikatingumo oazė tikriausiai todėl, kad įveikusių rungtis laukė nuostabaus skonio sveikuoliškas kokteilis. Gimnazijos vyriausieji irgi turėjo ką veikti, juos pasitikrinti istorijos žinių kvietė viktorinos „Lietuvai 100“ organizatoriai – mokytojai A.Ambraška ir K.Bražinskas. Mėgstantys sportą savo jėgas galėjo išbadyti sportiniuose žaidimuose ir estafetėse, kurias surengė mokytojas A.Puodžiūnas.

Bendruomenės dieną vainikavo linksmas pasibuvimas gimnazijos kieme prie Šimtmečio laužo su garsiu Panevėžio miesto folkloriniu ansambliu „Raskila“ (vadovė L.Vilienė). Gal ne kiekvienas šoko ir dainavo, bet paskanauti gardžios gimnazijos Tėvų klubo dovanotos košės skubėjo visi, o svarbiausia, kad visiems užteko ir dar liko.

Mūsų gausi bendruomenė nesusvetimėjusi, sugeba susiburti, šiltai bendrauti ir prasmingai kartu praleisti laiką.


Recent Posts

bottom of page